ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕСНИКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ XXVI ''СОМБОРСКИ КОТЛИЋ''

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕСНИКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ XXVI ''СОМБОРСКИ КОТЛИЋ''

Туристичка oрганизација града Сомбора организује традиционалну манифестацију XXVI „Сомборски котлић“, 24. jуна 2023.г. на Тргу Светог Tројствa.

Цене котизација су 5.500 динара за учеснике који се не такмиче у кувању паприкаша, односно 6.500 динара за такмичаре. Ценом котизације обухваћени су: један сто и места за седење за осам особа, 4 кг (бруто) очишћене и исечене рибе, једна промо мајица „Сомборског котлића“,  дрва за ложење и ложишно место. Учесници ће добити купоне за рибу, столове, ложишна места и дрва.

Риба ће се, уз купон, преузимати  24. јуна 2023. год. од 10 – 18 часова у рибарници ’’Златна рибица’’ на  'Пијаци у ланцима'.  Сто и  ложишно место ће бити одређени бројем на купону.  Дрва ће се преузимати купоном од овлашћених редара.

Екипе учесника треба са собом да понесу: котлић, ланац за котлић, дрва за потпалу, лук и зачине, тесто, хлеб, пиће, тањире, есцајг, сипаћу кашику, чаше, столњак и по жељи додатни аранжман за уређење стола.

Осим предвиђеног такмичења у кувању рибљег паприкаша и богатих награда за три најбоља по оцени стручног жирија, организатори манифестације ће наградити и три најлепше аранжирана стола, као и три највеселија  друштва.

Додатне информације се могу добити у Туристичкој организацији града Сомбора, Трг Светог Ђорђа 1 (Стара градска кућа, локал 16), или путем телефона 025/434-350 или 025/434-330, сваког радног дана од 08 до 17 часова и суботом од 09 до 13 часова.

 Продаја котизација за манифестацију "Сомборски котлић" почиње 12. јуна.