News

Министарство туризма позива угоститеље да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера

У оквиру доделе и коришћења средстава за подстицање развоја домаћег туризма Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је обавештење којим се позивају привредна друштва, предузетниции физичка лица која пружају угоститељске услуге у категорисаним објектима домаће радиности и сеоског туристичког домаћинствада се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима.

Подстицање развоја домаћег туризма спроводи се кроз доделу ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима у трајању од најмање пет ноћења, изван места пребивалишта корисника ваучера. Вредност ваучера износи 5.000 динара и наведени износ представља максимални износ средстава који се по ваучеру може рефундирати угоститељу искључиво за услугу смештаја у смештајном објекту.

Све додатне информације заинтересовани могу добити на интернет адреси Министарства трговине, туризма и телекомуникација: www.mtt.gov.rs , као и на бројеве телефона: 011/2606576 и 011/2606521.

Линк: https://mtt.gov.rs/vauceri-za-odmor-u-srbiji/