‘’Sombor za 5 - U laganom ritmu’’ je namenjen osobama koje žele da se odmore od svakodnevnice, napetosti i stresa. Realizacijom programa uživaćete u laganom, sadržajnom i nezaboravnom odmoru.

 

      1. dan - Sombor

Dolazak u Sombor, moderan grad koji je očuvao patinu i šarm prošlosti.  Smeštaj. Poseta Županiji-slika ‘’Bitka kod Sente’’, Galeriji Milan Konjović, Gradskom muzeju. Slobodno vreme za ručak. Vožnja fijakerom, poseta vinariji (degustacija vina). Fakultativna poseta Narodnom pozorištu (predstava predviđena mesečnim repertoarom).  Slobodno veče i večera na čardi uz muziku tamburaša. Noćenje.

  1. dan – Bezdan

Doručak. Odlazak u Bezdan, naselje u blizini Dunava i granice sa Mađarskom i Hrvatskom. Poseta Etno kući ’’Jelena, Muzeju parfemskih bočica i Tkačnici svilenog damasta ’’Novitet’’. Slobodno vreme za ručak. Poseta Spomen muzeju Batinske bitke, brodskoj prevodnici na Dunavu i Vizitorskom centru ’’Karapandža’’ uz mogućnost šetnje kroz šumu, vožnju čamcima, iznajmljivanje bicikla. Slobodno vreme u Ekološkoj učionici ’’Baračka’’. Večera na čardi u okolini Bezdana. Povratak u Sombor. Noćenje.

  1. dan - Bački Monoštor

Doručak. Odlazak u Bački Monoštor, selo okruženo misterioznim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, ispunjeno duhom tradicije.  Poseta Etno kući Mali Bodrog. Slobodno vreme za ručak. Poseta radionicama starih zanata. Obilazak Šetne staze Štrbac u Specijalnom rezervatu prirode ’’Gornje Podunavlje’’. Večera, šokačko veče. Povatak u Sombor. Noćenje.

  1. dan – Čonoplja

Doručak. Odlazak u Čonoplju, naselje smešteno na kontaktu lesne terase i lesne zaravni. Izlet na Čonopljansko jezero uz mogućnost pecanja. Poseta udruženju ’’Pričajuća prošlost’’. Slobodno vreme i večera u Etno parku ‘’Stari ribnjak’’. Povratak u Sombor. Noćenje.

      5. dan - Gradina, Telečka

Doručak. Odlazak u Gradinu, salašarsko naselje u blizini Sombora. Poseta Dida Hornjakovom salašu ili Našem salašu uz mogućnost animacije i Bački ručak na salašu. Odlazak u Telečku, jedno od najmanjih seoskih naselja u opštini. Poseta Muzeju satova i antikviteta i Etno kući ’’Evo’’. Slobodno vreme za večeru. Povratak u Sombor. Noćenje.

      6. dan -

Doručak. Fakultativna vožnja Lađicom ’’Tatjana’’ Velikim bačkim kanalom. Kraj programa