News

DO SOMBORA SE JEDNOSTAVNO MORA

Sombor je jedan od najposećenijih gradova u Vojvodini.
Krasi ga bogata kulturna baština, raskošna istorija u kojem su mnogi umetnici i pisci stvarali svoja najistaknutija dela. Nadaleko je poznat po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine.
Svaka poseta Somboru je nezaboravna. Uvek poželite da se vratite i osetite njegovu gospodsku dušu, da se prošetate njegovim hladovitim ulicama koje krasi bogata arhitektura, da doživite avanturu u prirodi, uživate u tradiciji i gastronomiji…. upoznate prijatelje za zauvek.

Read more ...

Važno obaveštenje u vezi predstave Tenor na zajam

Zbog najavljenih loših vremenskih uslova za petak i subotu, obaveštavamo dragu publiku da se predstava TENOR NA ZAJAM planirana za 4. jul ODLAŽE. Vaše ulaznice možete vratiti na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor. O eventualnom novom terminu igranja publika će biti blagovremeno obaveštena. Hvala na razumevanju.

Read more ...

Odložen Treći Somborski filmski festival

I pored stabilne epidemiološke situacije u Somboru, treći po redu Somborski filmski festival,planiran da se održi od 10. do 13. jula, biće odložen. Na predlog Upravnog odbora organizator festivala, Kulturnog centra „Laza Kostić” održavanje festivala odlaže se za početak avgusta, ukoliko se za to steknu uslovi, i uz obavezno obraćanje za preporuke Zavodu za javno zdravlje.
Imajući u vidu da je situacija sa virusom Covid – 19 u zemlji dovela u pitanje dolazak brojnih najavljenih gostiju iz sveta filma iz Srbije, kao i preporuke Kriznog štaba za suzbijanje...

Read more ...