MONOŠTOR KROZ KLJUČAONICU

MONOŠTOR KROZ KLJUČAONICU

Bački Monoštor – vojvođansko selo okruženo misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, pruža vam priliku da osetite duh tradicije očuvan u prelepim nošnjama i etno-kućama, posetite zanatlije koji se bave već polako zaboravljenim starim zanatima, uživate u gastronomskim specijalitetima i domaćim proizvodima.

Monoštorske šume „Evropskog Amazona“ svojim mirisima, zvucima i slikama predstaviće vam jedan sasvim novi svet, za koga smo često nesvesni da nam se nalazi tu, nadomak ruke.

 

Program boravka u Bačkom Monoštoru:

10h Doček gostiju u pčelarskom domaćinstvu – upoznavanje sa Bačkim Monoštorom, upoznavanje sa višedecenijskom tradicijom bavljenja ovim poslom, prezentacija i degustacija meda i proizvoda od meda (medenjaci, medljana rakija, medljana orahovača i višnjevac sa medom), uz mogućnost kupovine meda i brojnih proizvoda od meda

11h Poseta Crkvi Sv. Petra i Pavla čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture – atipično velika crkva od velikog kulturnog i istorijskog značaja, upoznavanje sa istorijatom župe i crkve – sveštenik koji govori gostima o crkvi

11:30 h - Polazak u Etno-kuću– tradicionalna monoštorska kuća od naboja, prekrivena trskom, koja čuva dah starih vremena. Razgledanje kuće, degustacija domaće rakije i sokova.

12:45h Dolazak u restoran, ručak (riblji meni – riblji paprikaš ili meni od divljači – paprikaš od divljači).

14:00h Nakon ručka ukrcavanje u katamaran – lađicu. Vožnja brodićem Velikim Bačkim kanalom do ušća rečice Plazović u kanal, uz prigodnu priču o ovom velikom kanalu, nakon vožnje – kafa i kolač na čardi. (U slučaju grupe veće od 25 osoba, polovina grupe se vozi brodićem, a druga uživa na čardi uz kafu i kolač, nakon čega se rotiraju).

15:00h (16:00h) Poseta zanatlijama – kovač i radionica za izradu čamaca

16:00h (17:00h) Kraj programa.

 

Informacije: UG ’’Podunav’’ Bački Monoštor, tel. +381 25/807-173, +381 63/8938-128