EVROPSKI AMAZON – program za dečije ekskurzije

EVROPSKI AMAZON – program za dečije ekskurzije

Bački Monoštor – vojvođansko selo okruženo misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, pruža vam priliku da osetite duh tradicije očuvan u prelepim nošnjama i etno-kućama, posetite zanatlije koji se bave već polako zaboravljenim starim zanatima, uživate u gastronomskim specijalitetima i domaćim proizvodima.

Monoštorske šume „Evropskog Amazona“ svojim mirisima, zvucima i slikama predstaviće vam jedan sasvim novi svet, za koga smo često nesvesni da nam se nalazi tu, nadomak ruke.

 

Program:

10:00h doček u pčelarskom domaćinstvu. Upoznavanje sa Bačkim Monoštorom, upoznavanje sa višedecenijskom tradicijom bavljenja ovim poslom, radionica o pčelarstvu, prezentacija i degustacija meda i proizvoda od meda, posluženje – medenjaci i domaći sokići.

11:00h Poseta kovaču, prezentacija ovog starog zanata uz izradu potkovice.

11:45h Polazak u Etno-kuću. Tradicionalna monoštorska kuća od naboja, prekrivena trskom, koja čuva dah starih vremena. Razgledanje kuće, uz prigodnu priču o životu u nekim davnim vremenima. Sokić.

12:30h Poseta čamdžijskoj radionici – jedina radionica za izradu drvenih čamaca u celoj Srbiji.

13:15h Ručak u restoranu. Meni: supa, šnicla, pomfrit, kupus salata.

14:30h Polazak na vožnju brodićem u trajanju od 45 minuta. Vožnja Velikim Bačkim Kanalom uz prigodnu priču o kanalu i SRP Gornje Podunavlje. Dok se jedna grupa vozi, druga ima slobodno vreme za igru, sok i kolač.

16:00h Polazak u SRP Gornje Podunavlje – Vizitorski centar Karapandža. Šetnja uz stručnog vodiča, u trajanju od 1h30min.

 

UG’’PODUNAV’’  BAČKI MONOŠTOR

tel: +381 (0) 25 807 173 mob: +381 (0) 63 89 38 128